Ontwikkelingsbeeld/

streekplan Noord-

Holland Noord

2002 – 2005

Expertise

  • Projectleider interactieve beleidsvorming
  • Inhoudelijke voorbereiding bestuurlijke overleggen
  • Kennis en vormgeven van politieke bestuurlijke besluitvormingstraject

Noord-Holland Noord is een aantrekkelijk en rijk geschakeerd deel van de provincie, een gebied waar mensen graag wonen en hun brood verdienen. De bijzondere eigen identiteit van Noord-Holland Noord wordt onder meer bepaald door de openheid van het landschap, door het agrarisch karakter van grote delen, en bijvoorbeeld door de schaal van de bebouwing. In het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord is vastgelegd hoe die kwaliteiten van het gebied de komende jaren verder worden versterkt zodat het een aantrekkelijk, leefbaar en welvarend gebied ook in de toekomst kan blijven. 

Met een uitvoerig en intensief interactief communicatietraject – geen zaaltje in de regio Kop, West-Friesland en Alkmaar bleef onbenut – werd in de aanloop naar het Ontwikkelingsbeeld duidelijk hoeveel belangen er in het gebied spelen; geen thema of stukje grond bleef onbesproken. 

En zoals altijd bleken ook hier niet alle belangen op alle plekken verenigbaar. Het interactieve proces heeft gezorgd voor de inbreng van velen. Het Ontwikkelingsbeeld heeft daarmee de kwaliteit en de brede basis gegeven die nodig is voor een dergelijke richtingbepalende visie.